Postava knaufa

Kvalitetna postava Knaufa i Rigips sistema suhe gradnje zahtjeva poznavanje obrade spojeva u klasičnim i specifičnim situacijama, kretanje materijala, specifične nosivosti, rješavanje akustike, primjerice u salama za predavanje (kako eliminirati jeku i ravnomjerno usmjeriti zvuk u sve dijelove sale…). 2015. godine smo prošli i temeljitu specijaliziranu edukaciju u samoj Rigipsovoj tvornici u Austriji. Bavili smo se i protupožarnom zaštitom. Saznali smo sve o proizvodnom procesu i detaljno smo upoznati sa sastavom raznih vrsta gips-kartonskih ploča.

Knauf i Rigips sistemi suhe gradnje pružaju brojne kreativne mogućnosti na području uređenja interijera. Zbog lagane konstrukcije od metalnih profila i gipsanih ploča, Rigips i Knauf sistemi suhe gradnje gotovo nikada ne predstavljaju statične probleme.

Pomoću Knauf i Rigips sistema suhe gradnje možemo postići ne samo visoku funkcionalnost već i mnoga dekorativna rješenja i sustave rasvjete. Moguća su kvalitetna akustična i toplinska izolacijska rješenja.

Cijena montaže suhe gradnje ovisi o mnogim faktorima stoga je teško postavljati jedinične cijene.

Neki od faktora koji utječu na montažu suhe gradnje su:

  1. Zahtjevnost mjesta montaže i dobave materijala (npr. visoki katovi bez lifta);
  2. Izbor vrste i debljine izolacije;
  3. Potreba za montažom parne brane;
  4. Jednostruka ili dvostruka obloga Knauf pločama;
  5. Dodatna pojačanja za montažu kuhinjskih elemenata, sanitarija i sl.;
  6. Završna soboslikarska obrada;
  7. Izvedba specifičnih zahvata kao što su ugradbeni ormari, niše, police, šankovi, viseće konzole, nosive klupe.